متخصصین-درمان-کمر-درد،-دیسک-و-ستون-فقرات

بهترین فوق تخصص ستون فقرات درتهران

معاینه بیماران مبتلا به دیسک کمر و مشاهده پاراکلینیک اولین قدم در تشخیص دقیق علت ایجاد کننده درد در کلینیک ارتوپدی و کلینیک فوق تخصص ستون فقرات در تهران می باشد که این کارتوسط بهترین فوق تخصص ستون فقرات و توسط دکتر فوق تخصص ستون فقرات انجام می شود

آمارها نشان می‌دهد که کمردرد ازعوارض شایع زندگی شهرنشینی امروز است که شیوع آن حتی از سرماخوردگی نیز بیشتر است. درد کمر بیشترین علت غیبت کارمندان از محل کار و دومین عامل مراجعه به دکتر متخصص درد کمر متخصص ستون فقرات در تهران را به خود اختصاص می‌دهد.

بررسی‌های انجام شده درباره بهترین روش درمان کمر درد بیانگر این حقیقت هستند که بیش از ۸۰درصد ایرانیان حداقل برای یك بار در طول عمر خود كمردرد را تجربه می‌كنند كه مهمترین علت عدم درمان کمر درد الگوی نامناسب زندگی مردم و بی‌تحركی‌ است.  همچنین حدود ۳۰درصد مردم ایران از کمردرد مزمن رنج می‌برند یک سوم مردم تهران در شبانه‌روز به کمردرد دچار هستند و به دنبال درمان درد کمر برای همیشه هستند

کلینیک فوق تخصصی ستون فقرات |دیسک کمر

البته نگرانی‌ها در مورد درمان کمر درد به این موارد ختم نمی‌شود و باید گفت سن ابتلا به کمردرد و به‌طور خاص دیسک کمر در ایران در حال کاهش است. اگرچه بيماري ديسک کمر معمولا در سنين ۴۰ تا ۶۰ سالگی بروز مي‌کند ولي در سال‌هاي اخير تعداد بیماران مبتلا به درد کمر و دیسک کمر خفیف در افراد رده سنی زير۳۰ سال و جوانان و حتی ورزشکاران نیز شیوع پیدا کرده که این موضوع بیشتر به دلیل سبک نادرست زندگی بوده است. علاوه بر این تعداد قابل ملاحظه‌ای از کودکان ما در سنین رشد دچار اختلالات ستون فقرات هستند که پیش از پایان سن رشد به راحتی می‌توان آن را اصلاح کرد تا در بزرگسالی تبدیل به یک معضل غیر‌قابل جبران مانند درد کمر و سیاتیک نشود. شاید این‌طور بتوان گفت که جدی گرفتن آسیب‌های کمر که جدی‌ترین آنها دیسک کمر است، می‌تواند نقش مهمی‌در سلامت ایرانیان داشته باشد.

در این تیم پزشکان کلینیک فوق تخصص فقرات پس از بررسی مدارک بیماران مبتلا به درد کمر و معاینه دقیق آنها و ثبت این اطلاعات در پرونده های الکترونیکی تحت نظارت مستقیم پزشک فوق تخصص درد و فوق تخصص ستون فقرات و دیسک کمر برنامه درمانی مناسبی برای درمان دردهای ستون فقرات، دیسک کمر و دردهای عضلانی – اسکلتی فراهم می گردد .

کمردرد یا دیسک کمر؟!

اگر برای شما هم اتفاق افتاده باشده که کمرتان دچار درد شود، حتما این جمله را هم از اطرافیان خود شنیده‌اید که می‌گویند: «دیسک کمر است» اما آیا هر کمردردی که به آن دچار می‌شویم توسط پزشک فوق تخصص ستون فقرات و درد کمر دیسک کمر تشخیص داده میشود؟!

پاسخ پزشکان ارتوپد و متخصص ستون فقرات ما صددرصد منفی است. اگرچه عارضه بیرون‌زدگی دیسک کمر که آن را بیشتر با نام «دیسک کمر» می‌شناسیم، یکی از دلایل اصلی کمردردها است ولی هر کمردردی مربوط به بیماری دیسک کمر نیست. در واقع این یکی از اشتباهات رایج و روزمره ما است که هر کمردردی را دیسک کمر می‌دانیم. کمردرد واژه‌ای کلی است که می‌تواند به انواع و اقسام دردهای پشت و کمر توسط پزشک فوق تخصص ستون فقرات تقسیم شوند و این دردها می‌توانند از نقاط گوناگونی منشاء گرفته و با هم متفاوت باشند.

علل بروز کمردردها به غیر از صدمات دیسک بین‌مهره‌ای و ضایعات استخوانی در خود مهره‌ها می‌تواند حاصل بیماری‌های مفاصل، تب مالت، مشکلات مربوط به کلیه و مجاری ادرار باشد. البته ممکن است این درد کمر دلایل ساده‌تری مانند گرفتگی عضلات اطراف ستون مهره‌ها داشته باشد. علاوه بر این ممكن است علت‌ درد كمرتوسط پزشک فوق تخصص ستون فقرات، مشكلات تغذيه‌اي و متابوليكي مانند ديابت، نقرس يا بيماري‌هاي التهابي و عفوني و حتي بدخيمي‌ها تشخیص داده شود. بنابراين درصورت بروز كمردرد حتما باید به پزشك ارتوپدی و متخصص دیسک کمر یا ستون فقرات مراجعه كنيد تا درمان شما با تشخیص صحیح بیماری، انجام شود.

دیسک کمر:

دیسک کمر یکی از مشکلات شایع در ستون فقرات است که در آن مواد ژله‌ای در داخل دیسک فشرده می‌شود و از دیسک بیرون می‌آید. این موضوع می‌تواند به عنوان یک عامل اصلی برای درد کمر و اختلالات مرتبط با حرکت شناخته شود. 

آرتروز ستون فقرات:

آرتروز ستون فقرات یک حالت التهابی است که به تدریج باعث خرابی و فرسایش غضروف در استخوان‌های ستون فقرات می‌شود. این مشکل می‌تواند به سفتی و درد مفاصل منجر شود و برای افراد مختلف، به خصوص سالمندان، یک چالش به حساب می‌آید. 

گودی کمر:

گودی کمر یک وضعیت است که در آن فضایی بین دو مهره در ستون فقرات ایجاد می‌شود. این وضعیت می‌تواند به عنوان یک علت اصلی برای درد دنبالچه و اختلالات حرکت در ناحیه کمر شناخته شود. 

سرخوردگی مهره:

سرخوردگی مهره واکنش طبیعی بدن به آسیب یا التهاب در محل مهره‌ها است. این وضعیت می‌تواند به همراه درد، تورم، و محدودیت حرکت همراه باشد و نیاز به مراقبت و درمان دارد.

درد دنبالچه:

درد دنبالچه ممکن است ناشی از مشکلات مختلفی مانند فشار زیاد بر دیسک‌ها، گودی کمر، یا التهابات در منطقه کمر باشد. این نوع درد معمولاً با تحریک عصب‌ها در ناحیه کمر مرتبط است. 

قوز پشتی:

قوز پشتی وضعیتی است که در آن نیمی از پشت به سمت خلف خم می‌شود. که ممکن است ناشی از مشکلات استخوانی، عضلانی باشد که موجب تغییر شکل ستون فقرات می‌شود.

کمر درد:

کمر درد یکی از مشکلات شایع ستون فقرات است که ممکن است به عنوان علائم مختلفی از جمله درد حاد یا مزمن، محدودیت حرکت، و اختلالات عملکرد عضلات ناشی از مشکلات مختلف از جمله دیسک کمر، آرتروز، گودی کمر، وجود قوز پشتی، تراکم مهره، و سایر علل احتمالی ظاهر شود.

درد ستون فقرات:

درد ستون فقرات ممکن است در اثر مشکلات مختلفی از جمله آرتروز، گودی کمر، فشار زیاد بر دیسک‌ها، و التهابات در منطقه کمر به وجود آید. این درد ممکن است در نواحی مختلف ستون فقرات احساس شود و باعث محدودیت حرکت فرد شود.

کلینیک ستون فقرات |کمردرد

در کلینیک فوق تخصصی ستون فقرات دکتر فووت کلیه خدمات درمانی مربوط به مشکلات

  • دیسک کمر
  • آرتروز ستون فقرات
  • گودی کمر
  • سرخوردگی مهره
  • درد دنبالچه
  • قوز پشتی
  • کمر درد
  • درد ستون فقرات
  • گردن درد

توسط بهترین فوق تخصص ستون فقرات و بهترین متخصص درد کمر و ارتوپدی انجام می شود.

درمان کمردرد یا دیسک کمر
درمان کمردرد ناشی از مشکلات دیسک کمر، ممکن است شامل روش‌های مختلفی باشد که بسته به شدت درد، علت مشکل و وضعیت فرد متفاوت است. درمان‌های معمول ممکن است شامل موارد زیر باشد:
استراحت: استراحت به خصوص در مراحل اولیه کمک می‌کند تا کمردرد کاهش یابد. اما استراحت طولانی مدت ممکن است منجر به ضعف عضلات کمر شود. بنابراین، استراحت باید با توصیه پزشکان انجام شود.
فیزیوتراپی: انجام فیزیوتراپی زیر نظر پزشک، ماساژ، درمان‌های حرارتی و یا سرما درمانی
حرکات اصلاحی: اصلاح وضعیت بدنی و تمرینات تقویتی عضلات پشت و شکم می‌تواند به بهبود کمردرد کمک کند.
داروها: مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن برای کاهش التهاب و درد معمول است. در برخی موارد، داروهای ضد درد قوی‌تر نیز تجویز می‌شوند.
تزریق‌ موضعی: تزریق‌های کورتیکواستروئیدی ممکن است برای کاهش التهاب و درد در ناحیه مورد استفاده قرار بگیرند.
جراحی: در موارد شدید و یا در صورتی که تمام روش‌های معمول درمانی نتایج مطلوبی نداشته باشند، جراحی ممکن است لازم باشد. در جراحی، هدف از جراحی کاهش  فشار بر روی عصب‌ها و بازسازی ساختمان دیسک است.
تغییر در سبک زندگی: ایجاد تغییر در سبک زندگی می‌تواند به بهبود کمردرد کمک کند. این تغییرات شامل حفظ وزن مطلوب، اجتناب از حرکات و فعالیت‌هایی که ممکن است به کمر فشار بیشتری وارد کنند، حمل اجسام به روش صحیح، استفاده از مبلمان و صندلی مناسب و خوابیدن نشستن صحیح.
هرگونه تصمیم در مورد درمان باید زیر نظر پزشک و متخصص مربوطه صورت گیرد، زیرا هر فرد و شرایط ویژه خود را دارد و درمان نیازمند معاینه دقیق وضعیت فرد است.

اگر شما هم از دردهای مزمن ناشی از دیسک کمر و آرتروز ستون فقرات رنج می‌برید، احتمالاً سخت به دنبال راهی برای یافتن تسکین درد کمر و ستون فقرات خود هستید تا مجبور به انجام عمل و جراحی ستون فقرات نشوید. البته جراحی ستون فقرات در صورتی است که اصلاً امکان استفاده ازدرمان دیسک کمر بدون جراحی و درمان درد کمر براي شما وجود داشته باشد. شما باید در مورد شروع یک برنامه درمانی برای درمان درد کمر با یک پزشک فوق تخصص ستون فقرات مشورت کنید تا بتوانید با درمان موفق این درد کمر به سبک زندگی عادی خود باز گردید.

بهترین دکترهای ارتوپد | درد کمر

انواع روشهای درمانی درد ستون فقرات

در بسیاری از موارد کمر درد و درد ستون فقرات در فرد می تواند منجر به عارضه های جدی شود که با مراجعه به کلینیک ستون فقرات و پزشک فوق تخصص ستوئن فقرات می توان بسیاری از این درد ها را درمان و از بروز بسیاری از مشکلات اسکلتی عضلانی بعد از درد کمر جلوگیری کرد.اما همیشه اول الویت پزشک فوق تخصص ستون فقرات و پزشک ارتوپدی درمان درد کمر بدون جراحی و همچنین درمان درد کمر برای همیشه میباشد.

عمل دیسک با اوزون
عمل دیسک با اوزون
لیزر پرتوان
لیزر پرتوان
دیسککتومی از راه پوست
دیسککتومی از راه پوست
تزریق فاست
تزریق فاست
ورزش درمانی
ورزش درمانی
بریس و کفش طبی
بریس و کفش طبی

دیسک کمر:

ستون فقرات کمری شامل 5 دیسک بین مهره ای است که بین بدنه های مهره ها قرار دارند. وظایف اصلی دیسک های کمرعبارتند از:

  • بارهای فشاری وارد شده بر روی ستون فقرات را توزیع کنید و خاصیت جذب ضربه را فراهم کنید
  • در حین حرکت فاصله بین بدنه های مهره را حفظ کنید
  • ایجاد انعطاف برای ستون فقرات و جلوگیری از حرکات بیش از حد
  • منحنی لوردوتیک (به شکل C به عقب) ستون فقرات کمری را ایجاد و حفظ کنید

ویژگی های دیسک کمر:

دیسک های بین مهره ای کمر دارای ویژگی های متمایز زیر هستند:

  • اندازه. دیسک های بین مهره ای کمر در مقایسه با سایر نواحی ستون فقرات ضخیم ترین هستند. دیسک ها نیز در جلو ضخیم تر از پشت هستند.
  • ارتفاع دیسک های کمر در طول روز به دلیل وزن بالای بدن کوتاه تر می شوند. تخمین زده می شود که حداقل 5 ساعت خوابیدن به دیسک ها کمک می کند تا شکل اولیه خود را به دست آورند.
  • شکل. فرم دیسک کمر با حرکت تغییر می کند. هنگامی که ستون فقرات به جلو خم می شود، ارتفاع در جلوی دیسک کاهش می یابد در حالی که ارتفاع خلفی افزایش می یابد. عکس این حالت هنگام خم شدن به عقب اتفاق می افتد.

ترکیب دیسک های کمر:

در حالی که ترکیب کلی دیسک های کمر مشابه سایر دیسک های ستون فقرات است، تفاوت های کمی وجود دارد. دیسک کمر معمولاً شامل  :

1.آنولوس فیبروزوس. به پوسته بیرونی دیسک کمر، آنولوس فیبروزوس می گویند. این پوسته ضخیم است و از چندین لایه الیاف پروتئین کلاژن سخت تشکیل شده است، برخلاف یک لایه که در دیسک های گردن دیده می شود. حلقوی فیبروزوس اصلی ترین خاصیت جذب شوک ارائه شده توسط دیسک را فراهم می کند.

2.هسته پالپوزوس. نوع نرم تری از پروتئین کلاژن قسمت مرکزی دیسک کمر را پر می کند که هسته پالپوس نام دارد. هسته پالپوزوس حاوی 70 تا 90 درصد آب است و در سنین 20 تا 30 سالگی به اوج هیدراتاسیون خود می رسد و به دنبال آن کم آبی و دژنراسیون شروع می شود.

با افزایش سن، دیسک ها ممکن است کلسیفیه شوند (رسوب کلسیم) و سخت شوند و انعطاف پذیری آنها کاهش یابد.

آرتروز ستون فقرات:

آرتریت ستون فقرات باعث سفتی و کمردرد می شود. سفتی بدترین حالت هنگام بیدار شدن در صبح است، با فعالیت کاهش می یابد، سپس در پایان روز بدتر می شود. احتمالاً به این دلیل است که به دلیل عدم فعالیت یک شبه مایع در مفصل جمع شده است که باعث تورم بیشتر می شود.

 

کمردرد ناشی از آرتریت مفصل فاست یک الگوی معمولی دارد:

درد بیشتر - بیش از 80٪ - در پشت است، به باسن کشیده می شود و اغلب واقعاً احساس می شود که در لگن است.

با بدتر شدن آن، افراد اغلب سوزش در قسمت خارجی ران و گاهی اوقات درد در پا را گزارش می کنند.

متخصص ستون فقرات |درمان کمر درد

آرتروز ستون فقرات:

آرتریت ستون فقرات باعث سفتی و کمردرد می شود. سفتی بدترین حالت هنگام بیدار شدن در صبح است، با فعالیت کاهش می یابد، سپس در پایان روز بدتر می شود. احتمالاً به این دلیل است که به دلیل عدم فعالیت یک شبه مایع در مفصل جمع شده است که باعث تورم بیشتر و درد کمر می شود.

کمردرد ناشی از آرتریت مفصل فاست یک الگوی معمولی دارد:

درد بیشتر - بیش از 80٪ - در پشت است، به درد کمرباسن کشیده می شود و اغلب احساس می شود .

با بدتر شدن درد کمر آن، افراد اغلب سوزش در قسمت خارجی ران و گاهی اوقات درد در پا را گزارش می کنند.

علائم معمول آرتروز ستون فقرات:

طیف کاملی از علائمی که به طور معمول در آرتریت نخاعی رخ می دهد شامل ترکیبی از موارد زیر است:

  • سفتی و درد پشت و/یا گردن در هنگام صبح بدتر می شود (مخصوصاً حدود 30 دقیقه پس از بیدار شدن از خواب) که اغلب به آن "درد اولین حرکت" می گویند.
  • درد معمولاً در طول روز به میزان قابل تحمل‌تری کاهش می‌یابد که فرد به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد.
  • درد و سفتی در عصر دوباره بدتر می شود.
  • دردی که خواب را مختل می کند، اغلب نشان دهنده آرتروز است.
  • تورم و گرما در یک یا چند مفصل، به ویژه در هنگام تغییرات آب و هوایی (که ممکن است به تغییرات فشار هوا و خنک شدن هوا مربوط باشد)
  • حساسیت موضعی هنگامی که مفصل یا ناحیه آسیب دیده ستون فقرات تحت فشار قرار می گیرد.
  • درد مداوم یا متناوب در مفصل، که اغلب به عنوان یک نوع درد دردناک توصیف می شود. درد ممکن است با حرکت تشدید شود.
  • از دست دادن انعطاف پذیری مفصل، مانند ناتوانی در خم شدن و برداشتن چیزی از روی زمین.
  • احساس خرچنگ یا صدای مالش استخوان بر روی استخوان هنگام حرکت مفصل (که کرپیتوس نامیده می شود)، به ویژه در گردن.

گودی کمر:

هایپرلوردوز وضعیتی است که در آن انحنای بیش از حد ستون فقرات در قسمت پایین کمر وجود دارد.

هایپرلوردوز یک انحنای C شکل مشخص در قسمت تحتانی کمر یا ناحیه کمر ایجاد می کند، جایی که ستون فقرات درست بالای باسن به سمت داخل خم می شود. اغلب در نتیجه وضعیت بدنی نامناسب یا عدم ورزش رخ می دهد.

علائم:

علائم هایپرلوردوز شامل کمردرد و خمیدگی ستون فقرات است.

هایپرلوردوزیس می تواند باعث سفت شدن و سفتی عضلات در ناحیه کمر شود. همچنین می تواند به ستون فقرات و بافت های نرم در ناحیه کمر آسیب برساند.

فرد مبتلا به هایپرلوردوز ممکن است علائم زیر را تجربه کند:

  • ستون فقرات خمیده. هایپرلوردوز منجر به انحنای بیش از حد ستون فقرات در قسمت تحتانی کمر می شود که باعث می شود شکم و باسن در نمای نیم رخ برجسته تر به نظر برسند.
  • درد پایین کمر. افراد مبتلا به هایپرلوردوز ممکن است کمردرد خفیف تا شدید را تجربه کنند که ممکن است با حرکت بدتر شود.
  • هنگام دراز کشیدن روی یک سطح سخت، شکاف نسبتاً بزرگی وجود خواهد داشت و باسن برجسته تر به نظر می رسد در حالی که شکم ممکن است بیرون زده باشد. علائم دیگر شامل مشکلات ایستادن طولانی مدت در یک مکان به دلیل کمردرد است. علائم و نشانه های دیگر ممکن است در نهایت شامل خستگی مزمن و ناراحتی گردن باشد.
  • یک آزمایش ساده می‌تواند وضعیت شما را بررسی کند: صاف بایستید و پشت خود را به دیوار فشار دهید. با پاها به اندازه عرض شانه، سر، تیغه های شانه و باسنتان به دیوار باشد. سپس، دست خود را پشت ستون فقرات قرار دهید. اگر بتوانید بیش از یک دست را بین پشت و دیوار قرار دهید، پس به هایپرلوردوزیس مبتلا هستید.

مشاوره با ما

درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند.

مرکز پوست و زیبایی نسخه:

مرکز پوست و زیبایی و لاغری نسخه با ارائه انواع خدمات تزریق ژل،تزریق بوتاکس،هایفوتراپی،مزوتراپی ،مراقبت های پوستی ،زگیل تناسلی و درمان انواع بیماری های پوستی و جدیدترین دستگاه های لاغری  آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.
noskheh.jpg
آدرس مرکز :<br> تهران،خیابان ملاصدرا<br>ابتدای شیرازی شمالی،<br>شماره 154
آدرس مرکز :
تهران،خیابان ملاصدرا
ابتدای شیرازی شمالی،
شماره 154
ساعات کاری مرکز :<br>  8 صبح تا 8 شب <br>
ساعات کاری مرکز :
8 صبح تا 8 شب