علت و درمان قوس و گودی زیاد کف پا

قوس زیاد کف پا:

 قوس زیاد کف پا در بیشتر افراد در حالت ایستاده فاصله ای بین قسمت داخلی پا و سطح زمین دارند,که به آن قوس کف پا میگویند. پای طاق دیسی یکی از دفورمیتی (بد شکلی) های ساختاری در پا است که درآن قوس طولی-داخلی پا افزایش می یابد.
قوس زیاد کف پا می تواند ساختاری باشد و یا می تواند به خاطر بعضی مشکلات و بیماری های نورولوژی در پا ایجاد شود.
وجود این اختلال به هر علتی, ساختار و عملکرد پا را تغییر می دهد و و روی سایر مفاصل اندام, راه رفتن و عملکرد عضلات اندام تحتانی تاثیر منفی می گذارد.
قوس زیاد کف پا


گودی زیاد کف پا وضعیتی است که در آن قوس پا بسیار بیشتر از حد معمول است، به طوری که قسمت میانی کف پا قوس زیادی دارد. این وضعیت معمولاً نشانه‌ای از اختلالات عضلانی یا عصبی است و ممکن است با درد و مشکلات حرکتی همراه باشد.
علت قوس زیاد کف پا معمولاً به عوامل ژنتیکی و ترکیبی از عوامل دیگر، مانند ضعف عضلات پا، تغییرات در ساختار استخوانی پا و استفاده نادرست از پاها، برمی‌گردد. این وضعیت می‌تواند از طریق ارثی برای افراد به ارث برده شود و در برخی موارد نیز به علت مشکلات عضلانی و عصبی رخ می‌دهد.
علائم قوس زیاد کف پا می‌تواند شامل درد و خستگی در پاها، ناراحتی در زانوها و مچ پاها، مشکلات در راه رفتن و تغییرات در شکل و ظاهر کف پا باشد.

بطور کلی، دو نوع کف پای گود شدید وجود دارد:

گودی شدید کف پا مرتبط با اختلالات عضلانی: این نوع ممکن است ناشی از عواملی مانند ضعف ماهیچه‌های پا یا ضعف رباط های مفصلی باشد.
گودی شدید کف پا مرتبط با اختلالات عصبی: این نوع ممکن است ناشی از بیماری‌های عصبی مانند نوروپاتی دیابتی، پلی‌نوروپاتی، یا اختلالات عصبی دیگر باشد.
علایم و عوارض گودی شدید پا می‌تواند شامل درد، سوزش در پاها، مشکل در قدرت و تعادل، و سایر مشکلات حرکتی باشد.
درمان گودی زیاد کف پا معمولاً به تشخیص دقیق و علت اصلی  آن توسط پزشک متخصص بستگی دارد. در برخی موارد، افراد با گودی زیاد پا نیاز است که کفی و یا کفش های طبی استفاده کنند، عده ای دیگر نیاز است  به تمرینات تقویتی عضلات پا بپردازند و در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به روش‌های جراحی باشند. مهم است که افرادی که مشکلات پا دارند، به پزشک متخصص مراجعه کرده و تشخیص و درمان صحیح را دریافت کنند.

قوس پا بلند چیست؟

قوس زیاد کف پا ناحیه ای بین پاشنه و گوی پای شما است. برخی از افراد دارای قوس های بلندتر از حد معمول هستند. افرادی که قوس پاهای بالایی دارند ممکن است مشکلاتی را تجربه کنند که می تواند از ناراحتی گاه به گاه تا مشکلات اسکلتی دائمی متغیر باشد. این وضعیت از نظر فوق تخصص پا به نام بدشکلی کف پا شناخته می شود.

چگونه می توانید تشخیص دهید که قوس های بلندی دارید؟

یک راه ساده برای تشخیص قوس های بلند این است که پاهای خود را خیس کنید و روی یک سطح امن مانند بتن یا یک تکه کاغذ بایستید. بعد از اینکه پاهای خود را حرکت دادید، به اثر باقی مانده نگاه کنید. افرادی که قوس‌های بلند دارند تنها اثری از پاشنه و جلوی پای خود را می‌بینند که هیچ چیزی بین آن‌ها وجود ندارد.

البته، تنها راه مطمئن برای دانستن اینکه آیا قوس بلند دارید یا خیر، برنامه ریزی برای مشاوره با بهترین دکتر پا در کلینیک پا تهران فراموش نکنید. آنها می توانند آزمایش هایی را برای تعیین شدت بیماری شما انجام دهند.

فوق تخصص پا

تفاوت بین پاهای معمولی و پاهای قوس بلند چیست؟

زمانی که فرد ایستاده است، قوس معمولی کمی از سطح زمین بلند می شود. افرادی که دارای قوس های بلند هستند فضای بسیار بیشتری بین کف و قوس خود دارند.

قوس زیاد کف پا چقدر شایع است؟

کف پاهای بلند نسبت به کف پای صاف کمتر رایج است. تخمین زده می شود که حدود 20 درصد از جمعیت دارای قوس پا هستند.

چگونه قوس زیاد کف پا بر بدن من تأثیر می گذارد؟

قوس های بلند منجر به استرس بیشتر روی پاها می شود که می تواند منجر به علائم دردناک شود. افراد دارای قوس بلند اغلب در پیدا کردن کفش مناسب با مشکل مواجه می شوند. که می توانند ساخت کفشی طبی با اسکن کف پا انجام دهند و کفش متناسب با پای خود استفاده کنند.این وضعیت در برخی موارد می تواند منجر به ناتوانی شود.

علائم قوس زیاد کف پا:

فوق تخصص کف پا
  • درد در ناحیه پاشنه و سینه پا
  • افزایش انحنای روی پا
  • درد و گرفتگی های عضلانی در ساق پا
  • ایجاد میخچه و افزایش ضخامت پوست در کف پا به ویژه در زیر انگشت اول و پنجم
  • ساییدگی لبه خارجی کفش
  • درد و ناراحتی در قوس پا
  • خستگی زود رس
  • مشکل در خرید کفش
درد می‌تواند در مناطق مختلف پا، از جمله کف پا، قوزک پا، زانو، یا حتی کمر، احساس شود. این درد معمولاً به دلیل فشار اضافه بر بخش‌های مختلف، در پا ایجاد می‌شود. افراد ممکن است در نقاطی از کف پا یا قوزک که فشار بیشتری بر آن وارد می شود، دچار آسیب دیدگی شوند. همچنین گودی شدید کف پا می تواند در موارد حاد باعث کمردرد شود و این مورد به دلیل تغییرات در ساختار پا و راه‌ رفتن نادرست است که باعث ایجاد کمر درد می شود. همچنین برخی از افراد ممکن است به دلیل فشار اضافه بر اعصاب در ناحیه پا اختلالات حسی مانند بی‌حسی یا سوزش را تجربه کنند. علاوه بر این عده ای از افراد که قوس زیاد کف پا دارند ممکن است اختلالاتی در تعادل و بدن آنها ایجاد شود، به خصوص در صورتی که بافت‌های استخوانی و عضلات مورد نیاز برای حفظ تعادل به خوبی قدرت کافی را نداشته باشند.

 

تفاوت بین پاهای معمولی و پاهای قوس بلند چیست؟

زمانی که فرد ایستاده است، قوس معمولی کمی از سطح زمین بلند می شود. افرادی که دارای قوس های بلند هستند فضای بسیار بیشتری بین کف و قوس خود دارند.

قوس زیاد کف پا چقدر شایع است؟

کف پاهای بلند نسبت به کف پای صاف کمتر رایج است. تخمین زده می شود که حدود 20 درصد از جمعیت دارای قوس پا هستند.

چگونه قوس زیاد کف پا بر بدن من تأثیر می گذارد؟

قوس های بلند منجر به استرس بیشتر روی پاها می شود که می تواند منجر به علائم دردناک شود. افراد دارای قوس بلند اغلب در پیدا کردن کفش مناسب با مشکل مواجه می شوند. که می توانند از طریق ساخت کفی طبی با اسکن کف پا کفشی متناسب با پای خود تهیه کنند.این وضعیت در برخی موارد می تواند منجر به ناتوانی شود.
دکتر متخصص  پا

علل قوس زیاد کف پا:

این اختلال نادر است و حدود 15-20 درصد شیوع دارد که میتواند به خاطر موارد زیر ایجاد شود.
  • ارث
  • بعضی بیماری ها نظیر فلج مغزی, اسپاینابیفیدا و دیستروفی عضلانی
  • فلج یا آسیب به عصب
  • ضعف عضلات مچ پا
  • کوتاهی تاندون آشیل

درمان قوس کف پا:

بهترین دکتر پا
درمواردی که توسط دکتر متخصص پا تشخیص داده شد که علت ساختاری است بهترین درمان برای این اختلال اصلاح ساختار پا و افزایش عملکرد پا است.
  • ساخت کفشی طبی با اسکن کف پا منطبق با ساختار پا
  • کفش های پنچه پهن
  • ماساژ کف پا
  • کشش عضلات ساق پا
در مواردی که علت ساختاری نباشد ممکن است علاوه بر درمانهای فوق استفاده از بریس های مخصوص (روزانه و شبانه) و یا جراحی پیشنهاد گردد.

جلوگیری:

چگونه می توانم خطر ابتلا به قوس پا را کاهش دهم؟

از آنجایی که قوس بالای پا یا ژنتیکی است یا ناشی از یک بیماری زمینه‌ای است، واقعاً راهی برای جلوگیری از بروز این مشکل وجود ندارد. با این حال، درد قوس بالا را می توان با نظارت بهترین دکتر پا و درمان مناسب با موفقیت مدیریت کرد.

اگر قوس پاهایم بالا باشد چه انتظاری می توانم داشته باشم؟

افرادی که قوس پا بالا دارند ممکن است درد کوتاه مدت یا طولانی مدت داشته باشند. به طور کلی، اگر قوس های بلند به دلیل یک مشکل عصبی باشد، احتمالاً درد به مرور زمان بدتر می شود. اگر آنها به دلیل ژنتیک باشند، احتمالاً وضعیت شما تقریباً یکسان باقی می ماند.

چه زمانی باید به فوق تخصص پا مراجعه کنم؟

اگر فکر می کنید ممکن است قوس های غیرعادی بلندی داشته باشید، با فوق تخصص کف پا خود قرار ملاقات بگذارید. آنها می توانند به تعیین علت اصلی مشکل و طراحی یک برنامه درمانی شخصی برای رفع نیازهای شما کمک کنند.

مشاوره آنلاین
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است.ما اینجا هستیم تا به شما در شناخت مشکلات و اختلالات اصلی ترین اندام حرکتی بدن به شما خدمات مشاوره کارشناسان مرکز پاپزشکی را ارائه دهیم.

مشاوره با ما

درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند.

نظرات و رضایتمندی مراجعین مرکز:

لطفا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

noskheh.jpg
آدرس مرکز :<br> تهران،خیابان ملاصدرا<br>ابتدای شیرازی شمالی،<br>شماره 154
آدرس مرکز :
تهران،خیابان ملاصدرا
ابتدای شیرازی شمالی،
شماره 154
ساعات کاری مرکز :<br>  8 صبح تا 8 شب <br>
ساعات کاری مرکز :
8 صبح تا 8 شب